Brusselse Atletiekvereniging
  • Over de BAV
  • Nieuws
  • Training/wedstrijden
  • Lidmaatschap
  • Contact

Lidmaatschap

Nieuw bij de BAV?

Het atletiekjaar loopt van 1 november tot 31 oktober, maar u kunt het hele jaar door aansluiten bij de BAV. Er wordt jaarlijks lidgeld gevraagd aan alle atleten. 

Niet zeker of de BAV iets voor u is?  Kom gerust eens langs om het te proberen. ​Vooraf een bericht sturen is niet nodig.  U kunt drie keer komen meetrainen voor u zich officieel aansluit.

Lidgeld

60 euro
per persoon per jaar (50 euro per kind vanaf het tweede kind)

140 euro
per jaar voor het hele gezin
​
Het lidgeld loopt voor de periode van 1 november tot 31 oktober van het daaropvolgende jaar. Wie in de loop van het atletiekjaar aansluit, betaalt hetzelfde bedrag.  Ook in dat geval loopt het lidgeld tot 31 oktober.

Hoe (her)inschrijven?

Wilt u zich aansluiten bij de BAV? Of uw lidmaatschap vernieuwen? Dat kan in drie stappen:
1
2
3
Ga naar een BAV-training en vraag aan Chris Van San:
​

- een aansluitingskaart voor de Vlaamse Atletiekliga (enkel voor nieuwe leden

- een attest (jaarlijks)
Geef beide documenten ingevuld aan terug aan Chris.
Stort het lidgeld op de rekening van de BAV: 

​IBAN: BE79 4360 1737 0133
BIC: KREDBEBB
Vrije mededeling: lidgeld – atletiekjaar – naam van het lid/de leden
Uw inschrijving is pas volledig als we uw aansluitingskaart (enkel voor nieuwe leden) en attest ingevuld hebben teruggekregen en als we het lidgeld ontvangen hebben.

WIST U DAT ...

Heel wat ziekenfondsen een deel van het inschrijvingsgeld bij een sportclub terugbetalen?

Raadpleeg de website van uw ziekenfonds om te weten hoe u van dat voordeel kunt genieten.

Secretariaat

Met vragen over inschrijvingen en wedstrijden kunt u terecht bij onze secretaris Chris Van San.
Picture
​0497 18 64 71
Picture
chrisvansan@msn.com
Picture
Chris Van San
G. Fivéstraat 76
​1040 Etterbeek

Verzekering

Een deel van het lidgeld dient om een verzekering tegen ongevallen af te sluiten. Wanneer u zich blesseert tijdens de training meldt u dat aan de secretaris. Die zal u de nodige formulieren meegeven om naar de dokter te gaan. Blesseert u zich op een wedstrijd, ga dan naar het plaatselijke secretariaat om dat te melden. Zij helpen u dan verder.

Wie nog niet is aangesloten en toch deelneemt aan de trainingen, kan uiteraard niet van de sportverzekering genieten. Zij doen mee op eigen risico. De verzekering geldt slechts vanaf de inschrijving van de atleet bij de Vlaamse Atletiekliga (wanneer het nummer wordt afgeleverd). Inschrijving bij de Vlaamse Atletiekliga is slechts mogelijk vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Wat dekt de verzekering?

Onder voorbehoud van wijziging van de polissen door de verzekeraar of door de Vlaamse Atletiekliga:

Leden

Trainers

Juryleden, bestuursleden,
​medewerkers

  • Sportongevallen (acute letsels)
  • Ongevallen bij verplaatsing naar training en wedstrijd*
  • Burgerlijke aansprakelijkheid
Uitgesloten zijn (onder andere):
  • Overbelastingsletsels
  • Schade aan persoonlijke spullen (bril, kledij, gsm,...)
  • Ongevallen tijdens training
  • Ongevallen bij verplaatsing naar training en wedstrijd*
  • Burgerlijke aansprakelijkheid
Uitgesloten zijn (onder andere):
  • Overbelastingsletsels
  • Schade aan persoonlijke spullen en trainingsmateriaal
  • Ongevallen tijdens uitoefenen taak
  • Ongevallen bij verplaatsing naar training en wedstrijd*
  • Burgerlijke aansprakelijkheid
* Schade aan wagen valt onder de autoverzekering.
NB 1: Er zijn maximumbedragen ingesteld.

NB 2: Een schadegeval moet altijd snel worden aangegeven.

Informatie onder voorbehoud van wijzigingen. 
Raadpleeg de website van de Vlaamse Atletiekliga voor de volledige en geactualiseerde polis.

Uitschrijven

Als u de BAV wil verlaten (bijvoorbeeld om u aan te sluiten bij een andere club), moet u de volgende stappen zetten:

  • In orde zijn met de betaling van het lidgeld aan de BAV.
  • Een aangetekend schrijven sturen naar de secretaris, Chris Van San, om de afschrijving van de ledenlijst van de BAV te vragen. Die aanvraag kan enkel tussen 1 september en 30 september gebeuren.
  • Een gewoon schrijven sturen naar de Vlaamse Atletiekliga om te melden dat u niet langer aangesloten bent bij de BAV.

De regeling staat in het decreet van 24 juli 1996 tot vaststelling van het statuut van de niet-professionele sportbeoefenaar (Belgisch staatsblad 12 september 1996). Het decreet bepaalt ook de basisvoorwaarden voor een geldige tuchtprocedure. Meer informatie bij Sport Vlaanderen.

Veelgestelde vragen

 Wat betaalt de BAV met het lidgeld?
  • Bijdragen aan de Vlaamse Atletiekliga (inclusief verzekering)
  • Huur van de accomodatie (VUB-piste, Jesse Owens-piste, sportzaal …)
  • Materiaal
  • Vrijwilligersvergoedingen
  • Diverse kosten

Als ik een keertje wil meetrainen met de BAV, waar en wanneer moet ik mij dan aanbieden? En met welke uitrusting?
Zie Training/wedstrijden voor de plaats en het tijdstip van de trainingsmomenten. Als u vijf minuutjes voor het aanvangsuur aanwezig bent, is dat prima. Het liefst komt u in sportuitrusting:
  • T-shirt
  • short, legging of trainingsbroek
  • loopschoenen (zie verder)
  • bij kouder weer: sweater of trainingsvest
Een flesje drank meenemen is altijd handig.

Wat als ik niet op tijd ben?
Dat heeft geen belang. We warmen eerst een halfuurtje op. U kunt eigenlijk op elk moment inspringen, maar ideaal is natuurlijk anders ...

Kan ik meetrainen zonder daarom onmiddellijk lid te (moeten) worden?
Uiteraard. Kom gerust eens langs op woensdag- of vrijdagavond (zie Training/wedstrijden voor plaats en uur) en vraag naar Chris, Tine of een van de trainers.

Moet ik eerst bij de dokter langs voor ik begin te lopen?
Wie geen bijzondere lichamelijke klachten of ongemakken heeft, kan in beginsel risicoloos beginnen te sporten, voor zover de inspanningen geleidelijk aan worden opgebouwd. U begint dus niet met een duurloop van een uur als u de laatste zes maanden niet meer gesport hebt.

Ben ik verzekerd als ik een training van de BAV bijwoon?
Zodra u bent ingeschreven en de administratieve formaliteiten zijn vervuld (zie Hoe (her)inschrijven hierboven), bent u verzekerd voor lichamelijk letsel (zie Verzekering hierboven). Als u nieuw bent en in september of oktober een keertje komt proberen, bent u ook verzekerd. Buiten die periode bent u enkel verzekerd als uw inschrijving in orde is.


Ik heb een geldige sportknip van de VUB. Moet ik mij inschrijven?
Wie een geldige sportknip heeft van de VUB, kan gratis deelnemen aan de woensdagtraining van de BAV. Die is immers opgenomen in de Sportmix van de VUB. U bent dan ook via de VUB verzekerd. Als u ook op dinsdag of vrijdag wil meetrainen met de BAV - of als u wilt deelnemen aan wedstrijden - moet u zich alsnog inschrijven bij de BAV en het lidgeld betalen.


Welk niveau hebben de atleten?
De BAV is, zoals de meeste clubs overigens, een bont allegaartje van atleten, van beginner tot gevorderde, van jong tot oud (benjamin tot master).

Wat met volstrekte beginnelingen?
Zelfs als beginneling bent u meer dan welkom om een training bij te wonen, maar misschien is Start to run, een initiatief van de Vlaamse Atletiekliga, meer op uw maat gesneden. Neem deel aan een Start to run-cursus in uw buurt of ga zelf aan de slag. Af en toe organiseert ook de BAV een Start to run. Hou de rubriek Nieuws in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Zal ik verplicht worden aan wedstrijden deel te nemen?
Neen. Veel van onze leden komen naar de training om hun conditie op peil te houden en nemen zelden of nooit deel aan wedstrijden. De BAV stimuleert de deelname aan competitie (cross, indoor, piste, stratenlopen), maar laat u uiteraard volkomen vrij.

Aan welke wedstrijden neemt de club zoal deel?
In de zomer voornamelijk pistewedstrijden, in de winter veldlopen of indoormeetings. We nemen deel aan provinciale en nationale kampioenschappen. We nemen ook jaarlijks deel aan de interclubcompetitie. Verscheidene van onze leden echter hebben een voorkeur voor stratenlopen. Sommigen doen beiden.

Valt er wat te verdienen met atletiek bij de BAV?
De BAV betaalt haar atleten niet. Er wordt gesport om de gezondheid, het sociaal contact, de persoonlijke verrijking ... maar niet om geld.

Voor hoelang ben ik aan de BAV verbonden als ik mij aansluit?
Een aansluiting (dat wil zeggen dat u officieel ingeschreven wordt als BAV-lid bij de Vlaamse Atletiekliga) geldt in principe tot opzegging. Een aangetekend briefje tijdens de zogenaamde ‘transferperiode’ volstaat om uw volledige vrijheid te herwinnen (tenzij u uw lidgelden niet hebt betaald ...). Zie ook Uitschrijven hierboven.

Zijn er ook anderstaligen bij de BAV?
De BAV heeft atleten van verschillende origine: al meer dan dertig nationaliteiten passeerden de revue! Bij de BAV gebeurt alles in het Nederlands. Wie een bepaalde oefening of opdracht niet snapt, krijgt wel, in de mate van het mogelijke, een vertaling. Velen hebben echter hun lidmaatschap bij de BAV aangegrepen om Nederlands te leren of om het te vervolmaken. De integratie verloopt er des te vlotter door!

Wat zijn goede loopschoenen? En moet ik die meteen aanschaffen?
Goede loopschoenen zijn belangrijk. Niet alleen loopt dat makkelijker, maar het helpt ook om allerlei blessures te vermijden. Een goede loopschoen is relatief duur (120 euro) en koopt u het best in de betere sportwinkel. Loop nooit op sneakers of gympies! Loopschoenen koopt u zeker niet in functie van het uitzicht - hoewel alle merken alles in het werk stellen om modieuze, flitsende schoenen te fabriceren. Een goede loopschoen moet goed zitten (of beter nog: goed lopen!). Er zijn bijvoorbeeld bredere of smallere modellen, met hoge of open wreef, met stevige hielbescherming, met stijve onderzool ... Een goede loopschoen past in de mate van het mogelijke bij uw loopstijl (bijvoorbeeld: voorvoetlander). U koopt de loopschoen het best in een sportwinkel waar een loopband voorhanden is (ga nooit schoenen kopen in uw zondagse pak!), met video-opname. Zo kan de verkoper bepalen welk type loopschoen het best bij u past. Ideaal is het wanneer de verkoper een gewezen of nog actief atleet is (voorbeelden zijn Jogging Plus, Luxemburgstraat 10, 1000 Brussel of De Watermolen aan de markthallen in Overijse). Bedenk dat loopschoenen zo’n 1500 kilometer meegaan. Wie drie maal per week traint, is dus in principe elk jaar aan een nieuw paar loopschoenen toe.

Moet ik mij een hartslagmeter aanschaffen?
Neen, dat is echt niet nodig, tenzij u op doktersadvies slechts beperkte inspanningen mag leveren. Een hartslagmeter wordt meestal gebruikt om een al degelijke basisconditie verder te optimaliseren.

Een andere vraag? Neem contact op.
OVER DE BAV

​
NIEUWS
​
​
TRAINING/WEDSTRIJDEN

​
LIDMAATSCHAP


CONTACT
Foto
​Om de BAV te vinden op Facebook: scan de QR-code of surf naar ​Brusselse Atletiekvereniging | Facebook
Schrijf in voor de BAV-nieuwsbrief
Brusselse Atletiekvereniging vzw
Tazieauxstraat 5
1080 SINT-JANS-MOLENBEEK
​IBAN BE79 4360 1737 0133
BIC KREDBEBB
© Brusselse Atletiekvereniging vzw, 2017, Tazieauxstraat 5, 1080 Sint-Jans-Molenbeek. Ondernemingsnummer: 0424.582.460.
​Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
  • Over de BAV
  • Nieuws
  • Training/wedstrijden
  • Lidmaatschap
  • Contact